מזל טוב! יש גור חדש בבית, מה צריך לעשות כדי להנעים את השהות המשותפת שלכם יחד
סביבה
גורים מגיעים בדרך כלל משגר-מספר גורים, הם רגילים להתכרבל עם אמם ואחיהם והמעבר להיות "ילדים יחידים" לרוב מלחיץ אותם ומשנה מאד את הסביבה שלהם.יש לספק להם מקום סגור וחמים שיאפשר להתכרבל ולשמור על חום הגוף בקור ובחום. ניתן להוסיף בובה שעירה (ללא חלקים אותם ניתן לבלוע כמו עיניים ואף) על מנת שלא ירגישו בודדים בעיקר בימים הראשונים לאחר ההפרדה מהאחים. עדיף לתחום את מיקום השינה של הגור בקופסא או במיטה.הדבר מסייע להרגיע את הגור לקראת השינה ובנוסף מסייע לחינוך לעשיית צרכים,הגור לא יעשה צרכים במקום מרבצו.
מזון
לגורים צעירים מאוד, בני מספר ימים עד 4 שבועות יש לספק מזון תחליפי לחלב כלבה. ניתן להשיג אצל הוטרינר או בחנויות לחיות המחמד ויש להאכיל כל שעתיים על ידי בקבוק עם פטמה מתאימה. בזמן ההאכלה יש להקפיד על איטיות, התאמה ליניקת הגור ותנוחה שתאפשר יניקה תקינה וללא שאיפה של המזון אל קנה הנשימה.במידה ואין להשיג מזון תחליפי ניתן להאכיל במזון תינוקות מרוכז פי-2.
גורים מגיל 4 שבועות ניתן להתחיל להאכיל במזון גורים יבש המורטב במים. בהדרגה יש להפסיק להרטיב את המזון ולתת מזון גורים יבש עד גיל שנה- שנה וחצי כתלות בגזע הכלב. עדיף לא להרגיל לשאריות ביתיות, גם כיוון שאין צורך תזונתי וגם למטרות חינוך עתידי.
יש לספק כלי מים גדול ונקי באופן חופשי כל היום והלילה.כמות הארוחות נעה בגור הבוגר בין 3-6 ארוחות ביום, בהתאם לגילו. עדיף גם בגיל בוגר לחלק את הארוחות לפעמיים ביום לפחות, בעיקר בגזעים גדולים.
צרכים
ניתן להתחיל להרגיל גורים לעשיית צרכים על גבי עיתון הספוג בריחות ההפרשות שלהם כבר מגיל כ- 4 שבועות. יש להקפיד על יציאות תכופות עם הגור, בכל פעם שהוא נראה רוצה לעשות את צרכיו. חשיבות גדולה יש ליציאה מיד עם הקימה בבוקר וכחצי שעה לאחר הארוחה. יש לתת צ'ופר על ידי ליטוף או פינוק כשעושה את הצרכים על פי הרצוי. יש לגעור במילה קבועה וקצרה הנאמרת באופן אסרטיבי כשעושה צרכים לא על פי הרצוי.
חיסונים
חיסון משושה ניתן לגורים מגיל 6 שבועות,ההתחסנות המלאה מושגת לאחר סדרה של 3 חיסונים.
החיסון הוא כנגד 6 וירוסים וחיידקים התוקפים את הגור והכלב הבוגר. הם מתבצעים ברצף,כל חיסון מהווה חיזוק של רמת הנוגדנים הקיימת בגור. עם סיום הסדרה לרוב יהיה הכלב מחוסן כנגד שש מחלות אלה. ע"מ לשמר את הזיכרון החיסוני יש לתת חיסון שנתי של משושה גם בכלבים בוגרים (בוסטר).
חיסון כלבת מחוייב על פי חוק, הוא ניתן בסביבות גיל 5 חודשים. כלבים בוגרים מחסנים בבוסטר על פי חוק פעם בשנה.
טיפולים מונעים
טיפול נגד תולעים- ניתן כל חצי שנה (במתן יחיד או עם חזרה לאחר 10 ימים). בסירופ או בכדורים. יש להקפיד במקביל על טיפול פרעושים סדיר, כיוון שהתולעים מקורן בפרעושים או חלקיהם הנבלעים על ידי הכלב.
טיפול כנגד תולעת הפארק- מחלה חדשה בארץ, קטלנית ומסוכנת, עלולה לפגוע בכלבים האוכלים בחוץ חיפושיות בסביבת זבל והפרשות. הטיפול מתבצע בהזרקה, כל 3 חודשים, הוא מהווה טיפול ההורג את אוכלוסיית התולעים הקיימת בכלב בזמן נתון ולא מהווה חיסון עתידי.
טיפול נגד פרעושים- יש להקפיד על טיפול חודשי, עדיף על ידי אמפולות בטפטוף בעורף או קולר ייעודי. הקפדה על טיפול נגד פרעושים מסייעת במניעת תולעים המועברות על ידי פרעושים. בגורים ניתן לטפל במגוון קטן יותר של תכשירים המלצות תקבלו בשמחה במרפאה.
טיפול נגד קרציות- ניתן לשים קולר מגיל 3-5 חודשים, הקולרים עמידים למספר חודשים. טיפול זה חשוב מאוד למניעת קדחת קרצית שהיא מחלה שכיחה בארץ. ושוב בגורים ניתן לטפל במגוון קטן יותר של תכשירים המלצות תקבלו בשמחה במרפאה.
עכשיו נותר רק לתת הרבה אהבה לשחק כל היום ובעיקר להנות זה מחברתו של זה.....